2016. augusztus 13., szombat

Gyakran elkövetett hibák

 Helló!
 Ma egy olyan bejegyzéssel jöttem nektek, amelyben felfogok sorolni pár hibát, amelyet kezdő, vagy akár már profibb szerkesztők is gyakran elkövetnek. Ezek a hibák nagy hatással lehetnek az egész fejléc kinézetére is, viszont könnyen orvosolni lehet őket.

1. A nyomi karakterek

 Rengetek embernél láttam már ezt, hogy amikor egy karaktert rátesz a fejlécre, úgy kicsinyíti le, hogy a végeredmény borzasztó, és óriási hatással van a fejlécre.

Mint ahogyan láthatjátok ezen a fejlécen is, a csaj nagyon rosszul van "méretezve", ami nagyon szemet szúr. Viszont amilyen könnyen el lehet rontani egy ilyennel egy fejlécet, ugyanolyan könnyen helyre is lehet hozni! Csupán amikor a karaktert rátesszük a fejlécünkre, meg kell nyomnunk a ctrl+T billentyűkombinációt, majd a Shift gomb nyomva tartásával kicsinyítenünk a modellünket. 


Azért látszik a különbség, nem igaz?


2. A feliratok

 Ezt is sokan elrontják, a nem megfelelő betűtípus használatával. Nem kötelező letöltött betűtípusokat használni, mert már a Windows is rendelkezik néhány széppel. Valamint a túl csicsázott betűtípusok is szemet szúrnak, és higgyétek el az egyszerűbbek sokkal jobban mutatnak!

3. A feliratok stílusai
 Vannak esetek, amikor jól néz ki egy kis árnyék vagy körvonal a feliratnak. De valamikor már túl sok, és olvashatatlanná teszi az egészet.  ÉS! Ezt a hibát én is sokszor elkövettem, mostanság próbálok megszabadulni tőle. Hogy olyan helyre rakom a feliratokat, ahol alig lehet kiolvasni őket, egy szóval olyan helyre teszem őket, ahol nem nagyon látszanak. Próbáljátok mindig olyan helyre rakni őket, ahol láthatóak!

 Ennyi lett volna ez a bejegyzés, remélem tetszett, sziasztok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése