2016. március 28., hétfő

Közelgő születésnap és új design

 Helló.
 Először is, remélem mindenkinek jól telt az ünnep! Másodszor pedig, hamarosan együtt fogunk ünnepelni, mégpedig a blog első születésnapját! Ennek örömére, itt az új "szülinapi" design, ami remélem elnyeri a tetszéseteket, egyszerű de szerintem mégis nagyszerű. (haha)
 Egyre ritkábban vannak bejegyzések, hát ez a Húsvét és az iskola miatt volt, de igyekszem majd több bejegyzéssel készülni nektek és egy kis meglepetéssel is! Következő bejegyzésemig sziasztok.

2016. március 24., csütörtök

Cara Delevingne háttérkép és fejléc páros.

 Helló.
 A napokban elkezdtem más stílusú fejléceket készíteni, amelyek közül egyet megmutatok nektek, amely szerintem a legjobban sikerült. Hogy miért is készítek ilyen fejléceket? A héten felmerült bennem a kérdés, hogy mi lenne ha átköltöznék g-portálra, amit tényleg szeretnék, csak ahhoz hogy egy design oldalt indítsak jobban meg kell tanulnom kódolni, remélem egyszer majd az is összejön.
 A fejlécet szabadon tudjátok alakítani, hisz PSD-ben feltöltöttem google drive-ra és a háttérképet pedig ugyancsak be tudjátok állítani saját magatoknak is.
Háttérkép mérete: 1280x1024
Fejléc méret: 1920x600
Következő bejegyzésemig, sziasztok!
2016. március 13., vasárnap

Elkészült teljes design rendelés

 Helló.
 Most, hogy elkészültem az utolsó rendelésemmel, eszembe jutott egy olyan dolog, hogy mi lett volna, ha ezeket először megcsinálom, és majd EGY bejegyzésbe publikálom őket. Igen, késő bánat, ezekből a posztokból áll a blog. A rendelési lehetőség Március vége felé lesz újra elérhető. Ezt azért írom le, hogy többet ne jöjjetek olyan kérdésekkel, hogy mikor lesz újra elérhető, még egyszer nem fogom leírni! További szép estét/délutánt!2016. március 11., péntek

ABD 12. verzió

 Helló.
 Tudom, két hete volt design csere, de ezt a designt muszáj volt feltöltsem, mert amikor elkészültem a fejléccel, már tudtam hogy ebből nekem ma, 2016. Március 11-én egy designt kell csinálnom. És sikerült is, nekem sokkal jobban tetszik, mint az előzők, és jobban illik a tavaszhoz, mint az előző. Remélem nektek is tetszik! A következő bejegyzésemig sziasztok!

2016. március 10., csütörtök

Elkészült teljes design rendelés

 Helló.
 Egy újabb elkészült design rendelést hoztam nektek, ami azt jelenti, hogy most már csak egy rendelésem van, ami ugyancsak egy teljes dizájn rendelés. Azzal is valamikor a hétvégén elkezdek foglalatoskodni, és meglátjuk még mikor lesz újra elérhető, mert már sokan kérdeztétek. A kód és a fejléc is teljes egészében saját! Valamint kitaláltam egy olyan dolgot, hogy a design rendelőknek két választásuk lesz a sablon kiválasztására. Van ez a fajta, amelyet most csináltam, és egy régebbi, ami teljesen más mint a mostani, amelyről ITT találhattok is egy képet. Természetesen a színeken tudok változtatni, csak az alap sablonok ezek lesznek. A következő bejegyzésemig sziasztok!


2016. március 6., vasárnap

Véleményem az online szerkesztőkről

 Helló.
 Nem igazán volt ilyesfajta poszt a blogon, amelyben a saját véleményemet írom le egy adott dologról. Akkor most elérkezett ez a pillanat, hogy leírjam a SAJÁT véleményemet, az online szerkesztőkről. Először is még a bejegyzés elején tisztázni szeretném, hogy ezzel a cikkel senkit nem szeretnék megbántani!
 (Ui: rohadt ő betű a címben)
A bejegyzés nem vonatkozik azokra az emberekre akiknek:
  • Nem elég erős a számítógépük a Photoshophoz
  • Nincs letöltési linkjük a Photoshophoz. Ez esetben, nekem van egy: Photoshop CS6 letöltése

 Vannak olyan "designerek" akik elkezdenek egy design blogot úgy, hogy online szerkesztőt használnak a munkáik elkészítésére. Ez egy ideig oké, amíg nem jönnek rendelések és az ember rá nem jön arra hogy hoppá, hasra csapok Ariana Grande-ról nincsenek zöld ruhás képek, de a rendelőnek zöld fejlécre van szüksége, most mégis mit csináljak? Hisz mégsem tehetsz egy rózsaszín ruhás ember mellé egy zöld hátteret, hogy néz az ki már?
 De miért szeretik az emberek az online szerkesztőket?
 Egyszerű a válasz. Mert könnyű velük dolgozni. Egy fejléc elkészítése nem kerül több időbe, mint 10 percbe. De "amilyen a mosdó, olyan a törölköző", ezek a legtöbb tízperces fejlécek úgy is néznek ki, amennyi ideig szerkesztették őket.
 Egy online szerkesztő hátrányai:
Picmonkey és barátai

  • A minőség ocsmány, de tényleg.
  • Nem rendelkeznek azokkal a lehetőségekkel amelyek egy designer számára elengedhetetlenek, gondolok itt a színezésre etc.
  • Vannak olyan elérhetőségek, amelyeket csak akkor kapsz meg ha fizetsz, míg a Photoshopot letöltheted és megvan minden amire szükséged van. /Vagy megveszed egyszer, és utána boldog ember vagy, mert olyan funkciókat tartalmaz, amelyet egy online szerkesztő még nem is ismer/
 Kivételnek mondanám a Pixlr - t, ha már ragaszkodsz az online szerkesztőkhöz.

Egy online szerkesztő előnyei:
  • Ha eszembe jut valami, majd írok még egy cikket az online szerkesztők előnyeiről.
 Még egyszer el szeretném mondani hogy a bejegyzéssel senkit nem szándékoztam megbántani! Csupán a saját véleményemet mondtam el.

2016. március 5., szombat

Elkészült rendelések

 Helló.
 A tegnap elkészítettem kettő darab rendelést, egyik egy fejléc a másik pedig egy teljes design rendelés volt. Már csak kettő rendelésem van és újra aktív leszek. Igaz sajnos csak a hónap vége felé, mert sok a tanulnivalóm. A rendelőknek tetszettek a munkák, aminek örülök.

Fejléc:

Design:


2016. március 3., csütörtök

Egy fejléc elkészítésének lépései

 Helló.
 Ma egy kis segítséggel érkeztem, amelyben megmutatom hogy én hogyan szoktam fejléceket gyártani. Ez a fejléc, egy nagyon kis egyszerű, ugyanakkor szerintem igényes kinézettel rendelkező fejléc. Lássunk is neki!

Első lépésben nyissunk meg egy nekünk tetsző szélességgel és hosszúsággal rendelkező lapot. Általában ez 900x600 , vagy 800x600 fejlécek esetén.

Második lépésben, válasszunk egy nekünk tetsző texturát, én ezt a zöldes-sárgát választottam:


Harmadik lépésben, keressünk képeket, és azokat rakjuk rá a fejlécre, viszont érdemes elmosni azok széleit:


Negyedik lépésben jöhet a modell, én Iggy Azalea-t választottam:


+ Segítség: biztos vagyok benne, hogy sok fejlécen láttatok már olyant, hogy a modell hátánál van egy fehér háttér. Ezt nagyon könnyen meg lehet oldani, két módszert ismerek, de most csak egyet mutatok be, ami szerintem az egyszerűbb. Kattintsunk rá a modellre kétszer, és utána pedig válasszuk a "Vetett árnyék" opciót, és ott használjuk ezeket a beállításokat. 


 Ötödik lépésben pedig jöhet egy-két díszítés, mint láthatjátopk azokat a kis fura alakzatokat. Ezek textúrák "Világosítás" módba téve.


Hatodik lépésben még több díszítés. Itt már nem csak fekete-fehér textúrákat használtam hanem mint látjátok van kék is. Ezek is ugyanúgy világosításban vannak.


Hetedik és egyben utolsó lépés pedig a nekünk tetsző színezés kiválasztása és felirat ráírása. Én kétféle színezést is megkedveltem, ezért mind a kettővel elkészítettem a fejlécet.Remélem hasznotokra vált!